Предат нови CT уређај болници у Сенти

Предат нови CT уређај болници у Сенти

Предат нови CT уређај болници у Сенти
2019. Апр. 23.

Савремени апарат омогућиће дијагностику без бола и са минималним ризиком по здравље.
Уређај се већ данима користи, али је данас одржана и званична предаја новог апарата. Сенћани су до сада морали да путују до Новог Сада, Суботице или Кикинде када су имали потребе за прегледом на ЦТ апарату. Захвалјујући новом уређају пацијенти вше неће морати да путују од 50 до 100 километара. Улагање у висини од 32,5 милиона динара остварено је уз подршку Покрајинске владе.

Предат нови CT уређај болници у Сенти

„У сваком случају веома је добро што је на овом апарату протеклих седмица, од када је овде постављен, урађено више од педесет прегледа. То је потврда да овде запослени не само што уче, него су и савладали коришћење савремених уређаја" - рекао је Иштван Пастор, председник, Скупштина Војводине, (СВМ).

Предаји новог уређаја присуствовао је и Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство, који каже да је ова инвестиција била неопходна сенћанској болници.

„То је револуција у раду ове болнице, сто хиљада лјуди који гравитира ка овој болници имаће нову, савремену и квалитетну дијагностику. Грађани ове регије више неће морати да путују", рекао је Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство.

Нови уређај тренутно је на пробном радом, али ће наредних месеци радити у пуном капацитету.

„Кроз информатички систем информација, слика, може да се пошаље у један центар. То ће у великој мери ојачати сигурност дијагнозе. Можемо да се консултујемо са чувеним професорима на билој којој тачки у свету" каже др Михалј Вашаш, директор Општа болница, Сента.

Ускоро би требала да крене и потпуна обнова Опште болнице у Сенти и за то се већ припрема планска документација, речено је на овом догађају.

pannonrtv.com

Сертификат Мисија Најбоља породилишта у Србији
Важни телефони
  • Служба за психијатрију 062 806 4379
  • Одељење за оториноларингологију 062 806 2444
  • Служба за педијатрију 062 806 2415
  • Служба за хирургију 062 888 4321
  • Служба за интерну медицину 062 888 4356
  • Служба за гинекологију и акушерство 062 888 4311
  • Оделјенје за анестезију 062 888 4323
  • Дневна болница за терапијски третман у онкологији 062 806 4393
Сајт користи колачиц́е за персонализацију садржаја и огласа како би функционалност друштвених мрежа функционисала, као и за анализу промета на веб локацији. Прочитајте више на тастеру "Прикажи детаље".
Сајт користи колачиц́е за персонализацију садржаја и огласа на сајту.